Кръстаич преди старта: Искам патриотизъм, а не туризъм

Младен Кръстаич, селекционерът на България, не обаща класиране за голям форум преди старта на европейските квалификации. Сръбският специалист даде да се разбере, че ще държи на раздаването на играчите и ще настоява те да демонстрират на терена патриотизъм, а не туризъм, както е било в предишни кампании. Наставникът, записал 3 победи и равен начело на трикольорите. Сега предстои домакинство на Черна гора в първия двубой по пътя към финалите в Германия.

"Сърбия е фаворит в групата - обясни Кръстаич. - Унгария е другият отбор, който ще гони класиране, но трябва да призная, че Черна гора е неудобен съперник. Нашата цел е да продължим работата, която свършихме. Да покажем концентрация. Атмосферата е добра. Надяваме се доверието към играчите да се завърне с още добри резултати.

Селекционерът даде да се разбере, че няма никакво намереие на съобщава предварително стартовия си състав: "Не съм човек, който обича да крие нещата. Съставът ще бъде определен след последната тренировка. Имате свои източници на информация как да стигнете до състава. Аз имам моя представа как ще изглеждат стартовите 11."

По отношение на Ивайло Чочев, специалистът бе лаконичен: "Бъдете спокойни за играчите, които викам. Получавате списък с футболистите. Разполагам с достатъчно млади футболисти, които искат да се докажат. В състава може да има както познати, така и непознати имена."

"Очаквам тежък мач, съперникът е абсолютно равнопоставен на нас. Да, по-опитен е, но имаме качествата, с които да им се противопоставим. Играем мач за мач и това. Трябва да играем максимално концентрирано, понякога играеш добре, но губиш, а понякога печелиш с лош футбол. Ако зависи от мен, предпочитам да играем лошо и да печелим."

А най-словоfхотлив той бе на въпрос дали има поставена цел за класиране от страна на БФС.

"Къде бяхме в предишните квалификации? Колко футболисти играят в българското първенство? Защо младите играчи не играят в отборите си? Когато дойдох, казах, че ще направя отбор, отговарящ на европейските стандарти. Започнахме да изграждаме този отбор от опитни и млади и вече имаме 4 мача зад гърба си. Футболът е дългосрочен процес, ако зависи от мен, България ще се класира на всяко световно и европейско първенство. Задачата, която имаме с играчите, е да покажем най-доброто от себе си, да покажат патриотизъм, а не туризъм. Единственият начин да върнем доверието на феновете е да даваме всичко и играчи, и треньори. Дали ще се получи, предстои да видим. За съжаление тези въпроси, които поставяте, са характерни за всички балкански народи - защо даден футболист е повикан или друг не е. Аз самият си оказвам натиск да постигаме възможно най-добри резултати."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ