Lambo пламва отзад

Автомобилните маниаци полудяват, когато виждат как от ауспуховите тръби на спортни коли излитат пламъци. Понякога обаче огънят не излиза от ауспуха и в интернет циркулират клипове, на които автомобили Lamborghini буквално започват да горят. Причината е възпламеняване в близост до лявото светлинно тяло отзад. От фирмата производител твърдяха, че това се случва при тунинговани модели, на които е пипана ауспуховата система или задницата е фолирана. Явно обаче дефектът е фабричен, защото Lamborghini обяви сервизна акция по целия свят за всички модели Aventador и за трите сглобени купета Veneno (всяко с цена над 3 млн. евро).

Причината за опасността от възпламеняване е конструкторска грешка във вентилацията на резервоара. Когато той е пълен догоре, в определени ситуации, когато се подава много газ на място, горивото може да достигне до вентилационните клапи, а бензиновите пари да влязат в контакт с горещи газове и да се получи запалване. В сервизната акция този риск се елиминира, като се монтират нови вентили и се подобрява охлаждането на резервоара.

През 2012 г. имаше друга мащабна акция за 1500 екземпляра Gallardo, при които съществуваше опасност от запалване заради слаби уплътнения на сервото на волана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.