Левскари масово купуват билетите на ЦСКА

Футболната вражда между „Левски“ и ЦСКА отвори нова страница. От дни феновете на „сините“ масово изкупуват билетите, предоставени на ЦСКА за секторите „Г“ и „В“ на стадион "Васил Левски". По този начин запалянковците целят да подпомагат финансово клуба, а освен това да лишат противника от масово присъствие по трибуните.

От началото на седмицата се говори, че на свой ред „червените“ ще бойкотират мача в събота, за да не пълнят касата на големия съперник. „Сините“ намериха оригинален начин да реагират на подобен сценарий, а освен това се очертава символичните домакини да имат солидно присъствие в секторите „А“ и „Б“. Продадените билети до сряда следобед бяха над 13 000.

Успоредно с това върви и покупката на абонаментни карти. От дни „сините“ привърженици масово запазват места на „синьото“ съоръжение за пролетния дял от шампионата в опит да вкарат свежи финансови средства в клуба. Ръководството обяви цел 2020 карти, но те вече са над 2300. От „Левски“ разкриха и още нещо важно - „Ефбет“ е отправил официална оферта към клуба. Предложението е за спонсорство в размер на 8.5 млн. лева на година, но с едно условие – да бъде сменена собствеността.

„В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието“, се казва в официалното съобщение на „Левски“.

Коментари

Задължително поле