"Левски" търси спешно 2.2 млн. лева

БУЛФОТО

От спешни 2.2 млн. лева има нужда "Левски". Сумата е необходима до Нова година, за да може клубът да плати някои от най-належащите задължения. Това разкри лично изпълнителният директор на "сините" Ивайло Ивков на пресконференция, която се очаква да се превърне в традиционна и да се дава всеки месец. На стадион "Георги Аспарухов" не изпадат в паника, а обясниха, че имат идея как да генерират приходи, за да бъде набавена внушителната за родните стандарти сума. 

"Правим периодични плащания към НАП - обясни Ивков. - Те не са достатъчни и не отговарят на договореностите. Очаквам рестарт на кампания, средствата от които, ще отиват само за плащането на НАП. Положението е критично и ще продължава да бъде такова и в следващите месеци. Разговаряме с всички, трябва да проявим умения. Нещата са под контрол. Не виждам как клубът ще се стабилизира до април месец. Безценно е партньорството с основния спонсор. Слагам го наравно с това, което правят нашите фенове. Те са нашата целева група, освен наше семейство. В разговори сме с голям брой евентуални стабилни партньори. Това ще изисква време. Предстои ни най-тежката Коледа. Сумата, която трябва е около 2 млн. и 200 хил. лева, за да преодолеем този шок".

"В "Левски" отново има пламък, хората се зареждат с вяра. Нещата са под контрол. Около седмица ми отне да проучвам задълженията. Не действаме само на пожар, мислим за стратегия за бъдеще. Доволен съм, че има хора в управлението на клуба, излъчени от нашия партньор. Така те се убеждават с очите си, че в клуба няма течове, няма странни разходи, няма странни сделки. Поемаме сделки на ръба на риска, за да изпреварим конкурентите".

"Имаме дефицит. Трябва да набавим поне половината от сумата, която споделих, да набавим до Нова година. Ще пътуваме из цялата страна. Кампанията ще започне още тази седмица – в Хасково. Нашият партньор ще преизпълнява задълженията си по договора с плащания от други години, за да се набави сумата. Следващото събитие ще е в Кюстендил на 5 декември. След това в Стара Загора, а подобно събитие ще има в Сливен. Мобилният магазин ще е в Стара Загора. Имаме организация за 18 декември във Варна. Хората там сами направиха организацията. Преди мача с Ботев Пловдив на „Герена” ще направим среща с хора от София и региона. Целта на срещите е да обсъдим проекта „Левски на левскарите” – създаване на сдружение, което в бъдещето, при определени условия, да придобие мажоритарния пакет акции, да участва във формирането на бюджета и да избира президент. Искам да благодаря на нашия административен екип", допълни Ивков.

"Рано е да говорим за лиценз. Знаем кое е най-страшно, но нещата са под контрол. Имаме цялостен поглед над нещата и знаем какво трябва да правим. Вярваме, че ще постигнем успех. Аз говоря само за сигурни неща. Стоилов държи на всичките футболисти, които има, както и на тримата нови", сподели той. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ