Мъж се самозапали на Laver Cup

На втория мач за Laver Cup между отборите на света и Европа се случи нещо зловещо - мъж изтича на корта, седна и запали огън, така че целият спектакъл трябваше да бъде спрян за няколко минути.

Двубоят между Стефанос Циципас и Диего Шварцман вече беше започнал, когато мъжът влезе на игралното поле точно до мрежата и се самозапали.

На тениската на мъжа му пишеше „Спрете частните полети в Обединеното кралство“, което е посланието на определена група хора, които се борят срещу замърсяването на околната среда.

Отстрани на корта бе целият европейски отбор, който включва Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Много по-мащабен инцидент и потенциално фатални последици са предотвратени от бързата реакция на служителите от охраната и полицията, които изведоха мъжа "с главата надолу".

В Twitter вече има видео на този млад мъж, който се бори за намаляване на емисиите на вредни газове, докато "елитът все още лети с частни самолети".

"Въглеродните емисии през 2022 г. са геноцид. Ускоряваме се към скалата на безконтролния колапс - всяка секунда ни отвежда все по-близо до изчезването на човечеството. А елитите все още летят с частни самолети", казва Кай, на 20 години.

- Знам, че феновете на корта ще бъдат разстроени, някои ще бъдат травматизирани от факта, че ще се контузя, ситуацията е такава, че съм бесен. Несправедливо е публиката да страда, защото вината не е тяхна. Трябва да спрем глобалното затопляне, стотици милиони хора ще преминат през безпрецедентни неща, ще имат проблеми с глада и жаждата. Отговорът на британския елит на това е да продължи да лети с частни самолети, с други думи не ги е грижа за нашето бъдеще. Дори не си струва да говорим за соларни панели, докато го правят. Бъдещите поколения трябва да са запознати с всичко - казва той във видео преди инцидента.

По време на тенис турнира Европа поведе с 1:0 срещу света, след като Каспер Рууд победи Джак Сок, а днес ще се изиграят още три дуела, един от които - на двойки, където Федерер ще се сбогува с активния тенис. От 21:30 Роджър и Рафа ще играят срещу Сок и Франсис Тиафо, които ще представляват света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена