Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Връщат размера на налога за хазарта (обзор) Обрат в облагането на игрите на късмета с нов законопроект

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Говорителка на Тръмп: Следващата седмица трябва да приключи процесът по импийчмънт

Вежди Рашидов е на посещение в Саудитска Арабия Обсъжда програма за културно сътрудничество

ГЕРБ за вота на недоверие: Служебно правителство е пир по време на чума (обзор) Водната криза е от политическо безхаберие, заяви Корнелия Нинова

Евакуираха мол в София заради бомбена заплаха

Министър Ангелкова: Очаква се по-добър летен сезон тази година

Жената на взривилия блок във Варна: С годините агресията започна да зачестява

Рекорден ръст от 14,5% на заемите за жилища Хората спестиха 4,1 млрд. лв. за година

Екстрадират северноирландец, обвиняем по случая с камиона-ковчег в Есекс

Проверили 18 клуба за секс робини (обзор) 89 жертви на трафик спасени от Интерпол

20-годишна влогърка е убита в Русия Публикациите й били провокативни и със сексуален контекст

Malta Business News: „Цеките“ заподозрени в участие в убийство, в бомбени заплахи и в назначаване на „свои хора“ от спецслужбите в Efbet

Факсимиле от публикацията в Malta Business News

Истината за Стефан Найденов – Цеката и синовете му Боян и Цветомир Найденови и тяхната компания Efbet е заплашителна, пише малтийската медия Malta Business News в свое разследване:

Както е написал офицерът от Държавна сигурност, вербувал Стефан Найденов за агент на VI управление, той е „алчен, с добра памет, умее да води провокативни беседи и има среда от лица, представляващи оперативен интерес по линия на ДС”. Накратко – Цеката е опасна и зла личност. Неговите синове също са такива.

Лицата, жертви на действията на семейство Найденови през годините, заявяват, че тримата са съсипали много съдби и са изпратили в дълбока неизвестност всички, които са били пречка за тях във времето.

Имаше случай, за който непрекъснато се разказва само от ухо до ухо дори и сега, цели 7 години по-късно и никой не смее да каже на глас подозрението, че може би Цеката и синовете му имат нещо общо с убийството на бизнесмена Йордан Динов.

Йордан Петров Динов бе разстрелян на улица „Кирил и Методий“ в София на 04.04.2012 г. Разследването се водеше в отдел „Убийства“ в Столичната дирекция на вътрешните работи. Точно по това време се разчу разговор в Специализираната дирекция „Оперативно-технически операции“ между „Цеката“ и служител на МВР по темата за укриване на данъци. За служители в МВР от разговора стана ясно, че може би Цеката има нещо общо с „поръчката“ за убийството на Йордан Динов.

По това време в МВР отново е получен сигнал, че Цеката е разпоредил поставянето на експлозив пред ресторант „Кошарите“. По това време Найденов беше в много лоши отношения със собственика на ресторант „Кошарите” Коко Динев.

В следващите няколко години и двата сигнала срещу Стефан Найденов – Цеката се изгубиха в прашните кабинети на Столичната дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция за борба с организираната престъпност. И МВР така и не предприе нищо конкретно, за да разбере дали Цеката има нещо общо с убийството на бизнесмена Динов, както и с експлозията срещу Коко Динев.

Всъщност никой на улицата не се съмнява, че това е така. Официални резултати обаче няма.

Семейството на Йордан Динов вероятно никога няма да получи възмездие за сутринта, в която 40-годишният мъж е бил жестоко застрелян. След смъртта му неговата компания, конкурентна на Efbet – Planet win-365, изчезна завинаги и тя спря дейността си като освободи терен за действия на Цеката и любимите му синове.

Още по темата

  1. Скандални заповеди към служители в казината на Efbet (снимки) Братята милионери Найденови създали тайни дневници с пикантна информация за клиенти, която може да предизвика международен скандал

  2. Цеките в основа на расистски скандали и пране на пари

  3. Служители на НАП подлагат на пълна данъчна проверка скандалната хазартна компания Efbet

  4. И медия в Малта гръмна за скандала с Efbet

  5. „Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

  6. Медия в Гърция: Българските собственици на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

  7. Разследват Цеките в пет държави Собствениците на Еfbet плащат над 1 млн. евро за нова дигитална платформа, ще разполагат с лични данни на клиентите си

  8. „Цеките“ – подозрение за участие в убийство, бомби и заплахи, „лични хора“ от службите на заплата в Efbet

  9. Дългата ръка на ДС управлява Efbet

  10. Босове на Efbet събират лични данни на клиентите си

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.