Malta Business News: "Цеките" заподозрени в участие в убийство, в бомбени заплахи и в назначаване на "свои хора" от спецслужбите в Efbet

Факсимиле от публикацията в Malta Business News

Истината за Стефан Найденов - Цеката и синовете му Боян и Цветомир Найденови и тяхната компания Efbet е заплашителна, пише малтийската медия Malta Business News в свое разследване:

Както е написал офицерът от Държавна сигурност, вербувал Стефан Найденов за агент на VI управление, той е "алчен, с добра памет, умее да води провокативни беседи и има среда от лица, представляващи оперативен интерес по линия на ДС”. Накратко - Цеката е опасна и зла личност. Неговите синове също са такива.

Лицата, жертви на действията на семейство Найденови през годините, заявяват, че тримата са съсипали много съдби и са изпратили в дълбока неизвестност всички, които са били пречка за тях във времето.

Имаше случай, за който непрекъснато се разказва само от ухо до ухо дори и сега, цели 7 години по-късно и никой не смее да каже на глас подозрението, че може би Цеката и синовете му имат нещо общо с убийството на бизнесмена Йордан Динов.

Йордан Петров Динов бе разстрелян на улица "Кирил и Методий" в София на 04.04.2012 г. Разследването се водеше в отдел „Убийства“ в Столичната дирекция на вътрешните работи. Точно по това време се разчу разговор в Специализираната дирекция "Оперативно-технически операции" между "Цеката" и служител на МВР по темата за укриване на данъци. За служители в МВР от разговора стана ясно, че може би Цеката има нещо общо с „поръчката“ за убийството на Йордан Динов.

По това време в МВР отново е получен сигнал, че Цеката е разпоредил поставянето на експлозив пред ресторант „Кошарите“. По това време Найденов беше в много лоши отношения със собственика на ресторант „Кошарите” Коко Динев.

В следващите няколко години и двата сигнала срещу Стефан Найденов - Цеката се изгубиха в прашните кабинети на Столичната дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция за борба с организираната престъпност. И МВР така и не предприе нищо конкретно, за да разбере дали Цеката има нещо общо с убийството на бизнесмена Динов, както и с експлозията срещу Коко Динев.

Всъщност никой на улицата не се съмнява, че това е така. Официални резултати обаче няма.

Семейството на Йордан Динов вероятно никога няма да получи възмездие за сутринта, в която 40-годишният мъж е бил жестоко застрелян. След смъртта му неговата компания, конкурентна на Efbet - Planet win-365, изчезна завинаги и тя спря дейността си като освободи терен за действия на Цеката и любимите му синове.

Коментари

Задължително поле