Мариан Залцман разкрива какво ни очаква през следващите 20 години в новата си книга

Един от най-влиятелните трендпостъри в света разкрива мегатенденциите на бъдещето в новата си книга

Мариан Залцман е известна като световен наблюдател на тенденциите, проницател, човек, който прави прогнози за бъдещето и социалните промени. Неслучайно Залцман е сред 5-те на най-влиятелни трендспотъри в света, а анализаторите очакват с нетърпение прогнозите й в края на всяка година. 

Критиците казват, че новата й книга The New Megatrends е ръководство не само  за политици, бизнесмени, предприемачи, но и за всеки, който иска да знае тенденциите и технологиите, които ще оформят глобалната култура и търговия през следващите две десетилетия.

Книга, която ще промени начина, по който гледаме на настоящия момент. Книга, чрез която да надникнем в следващата ера, която преди всичко ще бъде белязана от безмилостно темпо, новите технологии и настоящите заплахи от изменението на климата и политическото разделение.

Книгата на Залцман синтезира събитията от последните няколко десетилетия, от технологиите и политиката до климата и поляризацията, за да представи един проницателен, образован и забавен поглед към нашето потенциално бъдеще. Това трябва да бъде задължително четиво както за лидерите, така и за загрижените граждани.

 Лий Уудръф, автор на бестселъри №1 на Ню Йорк Таймс

Вдъхновявайки се от класическата книга на Джон Нейсбит от 1982 г. „Мегатенденциите“, която залива света  с над 14 млн. продадени копия, в The New Megatrends“, Залцман се обръща към следващите две десетилетия. Придвижвайки се умело между географските райони, тя свързва бизнеса, гражданския живот, консуматорското общество, семейството и развлеченията, разкривайки тенденциите и развитията - някои установени, други изненадващи – за да преосмислят нашето минало, да оформят нашето колективно бъдеще и да променят нашата идентичност.

За Мариан Залцман:

Мариан Залцман е автор или съавтор на 16 книги. Смятана за един от петимата водещи трендспотъри в света (най-устойчивият ѝ принос е популяризирането на термина „метросексуален“), Мариан е една от най-често награждаваните жени в световната индустрия за връзки с обществеността. От 2018 г. тя е старши вицепрезидент „Глобални комуникации“ във „Филип Морис Интернешънъл“ в момент, когато компанията провежда своята трансформация към бъдеще без дим. Преди да се присъедини към компанията, Мариан е главен изпълнителен директор на Havas PR North  и главен маркетинг директор в Porter Novelli.

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии