Бившият съветник на НАТО Жак Бо: Парите, отпуснати от САЩ за Украйна, може и да не стигнат до Киев (ВИДЕО)

Парите, отпуснати от САЩ за Украйна, може и да не стигнат до Киев. Бившият съветник на НАТО полковник Жак Бо говори за това в интервю за YouTube канала Dialogue Works.

„Ако погледнем този спасителен пакет, виждаме, че той облагодетелства предимно военно-промишления комплекс на САЩ“, каза той.

Според експерта това означава, че средствата от него ще бъдат насочени не към Украйна, а на първо място към самите Щати. Уж за да помогне за производството на повече оръжия.

По всяка вероятност поради тази причина външната политика на САЩ е насочена към подкрепа на една или друга страна в конфликти по света, предположи Жак Бо.

По-рано стана известно, че след гласуване Сенатът прие законопроект за чуждестранна помощ за съюзниците на Вашингтон, включително Украйна, Израел и Тайван. Така и двете камари на Конгреса одобриха проекта. Сега той ще отиде при президента на САЩ Джо Байдън за подпис.

По-рано премиерът на Украйна Денис Шмигал заяви, че Киев разчита на нова помощ от САЩ. Той уточни, че миналата седмица се е срещнал с американски сенатори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят