Maybach зарежда от контакт

Най-луксозната лимузина в гамата Mercedes-Maybach получава Plug-in хибридно задвижване.

Топлимузината на Mercedes излиза като Plug-in хибрид

100 км пробег изцяло на ток

„Върхът на сладоледа” Mercedes-Maybach представи първия си Plug-in хибриден автомобил – S 580. Той ще излезе на пазара още през тази година. В зависимост от версията пробегът в изцяло електрически режим достига 100 км, което е отлично постижение за превозно средство с такъв тип електрификация.

Един от белезите на лукса при автомобилите е тишината в кабината. Mercedes-Maybach S 580 обещава тихо пътуване за пътниците благодарение на безшумната работа на електрическия двигател и великолепната изолация. Технически моделът се базира върху Mercedes S-класа  580. Откакто бе представен нейният върхов луксозен вариант Mercedes-Maybach, търсенето напрекъснато расте. Под предния капак бензиновият мотор е трилитров редови с 6 цилиндъра и генерира мощност в размер на 270 киловата (367 конски сили). Електрическият мотор разполага със 110 киловата (150 к.с.). Системната задвижваща мощност е 610 к.с. и 750 Нм.

В кабината цари пълна тишина при движение на ток.

Въпреки солидното си тегло (над 2600 кг) луксозната лимузина ускорява като спортна кола. Само за 5,1 секунди от място се достига скорост от 100 км/ч. В изцяло електрически режим максималното темпо е 140 км/ч. Максималната скорост на движение е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Автомобилът е оборудван с интегрирано трифазно устройство за зареждане на батерията с мощност 11 киловата за променлив ток. Опционално  може да се поръча зарядно на 60 киловата от прав ток. С него дори при почти празна батерия пълното зареждане отнема само 30 минути. 

Пазарната премиера на Plug-in хибридния Mercedes-Maybach S 580 ще се състои в Китай. Това не е случайно, тъй като там има голямо търсене на луксозни превозни средства с електрифицирано задвижване. Ще последва лансиране на модела в Китай, а след това и в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп