Меси обеща на феновете на "Интер Маями": Ще спечелим трофеи и ще се забавляваме

Все още скорошното пристигане на Лионел Меси в Интер Маями несъмнено бележи ерата преди и след във футбола на Съединените щати. Въздействието му беше толкова голямо, че Time - престижното американско списание - призна аржентинската звезда за най-забележителния спортист на 2023 г. 

Time не само представи Лео на корицата си, но и го интервюира.
На първо място, Лео припомни опциите, които имаше, когато прекрати отношенията си с ПСЖ. „Истината е, че за щастие имах няколко интересни варианта на масата и трябваше да ги анализирам и помисля, дори да ги оценя със семейството си, преди да взема окончателното решение да дойда в Маями“, каза той. 

„Първата ми опция беше да се върна в Барселона, ​​но не беше възможно. Вярно е също, че по-късно много мислех да отида в саудитската лига, където познавам страната и те създадоха много силно състезание, което може да се превърне във важен шампионат в близко бъдеще“, призна той.

Относно този последен шанс той добави: „Като туристически посланик на страната, това беше дестинация, която ме привлече, особено защото се наслаждавах на всичко, което видях там, заради това как футболът се развива в страната и заради усилията, които полагат в създаването на футболна лига от най-високо ниво. Саудитска Арабия или MLS - и двете опции ми се сториха много интересни.“

Освен това Лео изрази най-скорошното си желание, свързано с футбола: „Най-важното нещо в момента е да се възстановя добре физически, а също и психически, да си почина, да прекарам време със семейството си, с приятелите си и след това да помисля за завръщане със същото желание както винаги и с някои специални предизвикателства занапред" . 

Той отправи и специално послание към феновете на Интер Маями: „Това, което бих ви казал, е просто същото, което казах и когато пристигнах. Ще прекараме много вълнуващи мигове заедно. Ще играем, за да продължим да вдигаме трофеи и да се забавляваме“ , прогнозира номер 10. 

Засега Лео е изиграл 14 мача в Интер Маями, има 11 гола, четириасистенции и един спечелен трофей (Купата на лигата). 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят