Министърът на спорта ще подкрепи олимпийците в Пекин, очаква медали

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев коментира участието на българските спортисти на Зимните олимпийски игри в Пекин, които започват в началото на февруари.
“До момента имаме 16 спечелени квоти. Това са с 5 по-малко от Игрите в Пьонгчанг. Очакванията винаги са за медали, когато предстоят олимпийски игри. Надявам се нашите спортисти да се представят подобаващо за името им и да достигнат до отличия”, каза Василев пред БНТ.
Василев ще бъде в китайската столица, за да подкрепи състезателите. Попитан дали ще поеме отговорност за представянето на българите в Пекин, министърът заяви, че ще поеме отговорност за това спортът да бъде управляван по такъв начин, че да се постигат високи резултати и те да са благодарение на водените от него политики. 
"Не искам да свързвам успехите с имената на министри. В спорта има времево преекспониране на резултатите. Това, което правим днес, ще даде резултат напред във времето. Тези медали, които постигат нашите състезатели, са свръх техните усилия, свръх усилията на треньори, на частни спонсори. Държавата там е длъжник. Те тренират в ужасяващи условия, с ужасяващо малко финансиране, много от тях - без необходимия екип, който да ги съпровожда. Аз се извинявам от името на държавата, че въпреки че почти нищо не им е осигурено на фона на останалите участници, те правят това, което правят", завърши Радостин Василев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт