Моуриньо: Аз поемам цялата отговорност, сега никой няма да ме пита защо избирам едни и същи титуляри

Когато се получи тежка загуба, треньорът обикновено поема цялата отговорност и точно това направи Жозе Моуриньо тази вечер в Норвегия, след като Рома загуби с немислимото 1:6 от Бодьо/Глимт. Въпреки това португалският наставник не пропусна да посочи истинските проблеми в състава на италианския тим, главно поради липсата на дълбочина на резервната скамейка.

„Реших да играя с този титулярен състав, така че това е моя отговорност. Направих го с добри намерения, за да дам на тези, които са работили усилено, шанс да играят на изкуствена трева и в студена нощ. Загубихме твърде много играчи срещу отбор, който показа по-високо качество тази вечер. Просто е", започна с коментар за Sky Sport Italia Моуриньо.

„Ако можех, винаги бих играл с едни и същи единадесет. Рисковано е, защото имаме огромна разлика в качеството между двете групи играчи. Знам границите на отбора, не е нещо ново за мен, но очаквах по-добър отговор. Както казах, изборът на титулярите беше мой и отговорността - също“.

„Всички поражения причиняват щети. Говорих с играчите и бях честен с тях, нещо, което не мога да бъда с вас, журналистите. Никога не съм крил, че този отбор има ясни ограничения. Имаме 13 играчи, които представляват отбора, другите са на друго ниво. Единственото положително нещо занапред е, че сега никой няма да ме пита защо винаги играя с едни и същи играчи", каза той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт