Наградиха Георги Костадинов за 50-годишнината от олимпийската титла по бокс в Мюнхен

На специална церемония в "Музея на спорта" в София бе отличен боксьорът Георги Костадинов по повод 50 години от спечелената от него олимпийска титла до 51 кг от Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г.

На честването, организирано от Българска федерация по бокс, присъстваха легенди на българския бокс, олимпийски, световни и европейски медалисти, спортни деятели и приятели на именития спортист.

„Благодарен съм на всички, че се събраха заради мен, за да се видим и още един път да си покажем взаимно уважение. Това, че толкова хора дойдоха тук, ме прави истински горд. С този златен медал бе поставено началото на олимпийските титли, които спечелихме в бокса през годините", каза Костадинов.

Легендата получи плакет от името на БФ по бокс, връчен му от президента на федерацията Красимир Инински. „Вълнувам се, защото пред нас стои една истинска легенда. Георги Костадинов е емблема на българския бокс. Радвам се, че успяхме да съберем на едно място толкова много история. Щастлив съм, че и Стойка Кръстева е тук, защото така, един до друг застават първият и последната, засега, олимпийски шампиони на България в бокса", каза Инински.

Поздравления бяха изказани от легендата на леката атлетика и заместник-председател на Българския олимпийски комитет БОК – Йорданка Благоева, както и от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев.

Настоящият треньор на женския национален отбор Ангел Ангелов получи плакет за сребърния медал, който спечели на Игрите в Мюнхен, в категория до 63,5 кг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена