Награждават най-добрите проекти за 2023 г. по програми „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“

В ролята си на Национална агенция по европейските Програми "Еразъм+" и "Европейски корпус за солидарност", Центърът за развитие на човешките ресурси ще проведе на 05 декември 2023 г. от 10:00 ч в София Валоризационна конференция 2023 на тема "Активното гражданство в Европа".

Πο време на тазгодишната конференция ще се проведат  пет дискусионни маси, на които ще бъдe обсъдено как са отразени европейските ценности и какви са приоритетите на програмите. Ще бъде засегната наболялата тема за хората в неравностойно положение, как те са включват в проектите. Третият панел е посветен на информационните технологии и употребата им в програмите – Как се използват те в момента и как можем да ги използваме (социални мрежи, нов формат на книги, платформи за стрийминг на аудио книги, геймификация в образованието и др.), за да направим дейностите и резултатите по-устойчиви и въздействащи. На останалите две дискусии ще бъдат обсъдени европейските образователни програми в перспектива и участието на младите хора в демократичните процеси на Европа.

Всяка една от дискусиите ще бъде подкрепена с модул с представяне на добри практики.

В рамките на официалната част на събитието ще се състои церемония по награждаване на отличените проекти. Със знак за качество ще бъдат отличени най-добрите приключили през 2023 година проекти по Програмите "Еразъм+" и "Европейски корпус за солидарност". Ще бъдат откроени успешни преподавателски практики, младежки инициативи и проекти за доброволци, както и работата на партньорите в мащабни проекти за европейско сътрудничество в сферата на образованието.

По време на цялото събитие гостите ще имат възможността да посетят демонстрационно изложение на успешни проекти по Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“.

Валоризационната конференция на ЦРЧР като Национална агенция по европейски образователни програми се провежда от повече от 20 години, преди началото на Програмата на Европейската комисия „Учене през целия живот“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование