Народът поиска главата на Боби и БФС

Народът се произнесе – оставка за Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС. В деня на прословутата европейска квалификация с Унгария фенове от цялата страна се събраха пред националния стадион „Васил Левски“, за да изкажат своето негодувание от управлението на футбола у нас. От месец насам стадионите от Първа и Втора лига отекваше призивът „Оставка“, подкрепен от различни транспаранти. Големият протест обаче бе запазен за двубоя с лидера в нашата група. Поради тази причина и БФС взе решение да остави срещата без публика под претекст, че такъв съвет е дошъл от УЕФА и с помощта на СДВР. Циркът с опита двубоят да бъде преместен далеч от столицата допълнително надъха родните привърженици да се включат в бойкота.

 Невъзможното стана възможно, а агитки на ЦСКА и „Левски“ се обединиха около мнението, че е време за промяна. В София пристигнаха фенски организации от цялата страна. Не липсваха и провокации, след като около 30 души от Варна, привърженици на „Черно море“, бяха спрени за проверка още на влизане в града и принуждавани да попълват декларация. Това се случи цели 3 часа преди началото на двубоя, но продължителността на проверката постави под съмнение участието на „моряците“ в протестните действия.

В същото време униформените обсадиха съоръжението в центъра на града още преди обед, а улиците бяха блокирани 3 часа преди първия съдийски сигнал.

На минувачи бе забранено да преминават огражденията. Екип на „Труд News“ успя да разговаря с агитка, дошла от Унгария. Феновете на съперника изразиха готовност да се включат в инициативата на българските им съмишленици и признаха, че се очакват общо 200 души, които да пристигнат от Будапеща.

Обратно на националния стадион читател на „Труд News“ се свърза с редакцията, за да обяви, че е видял представители на БФС да пристигат на „Васил Левски“ с охрана. Футболистите на Илиан Илиев пък бяха заставени да тръгнат за двубоя цели 3 часа преди първия съдийски сигнал. Опасенията бяха свързани с евентуално блокиране на автобуса и невъзможност да се придвижат до съоръжението.

„Старите хиени вън“, изригнаха с плакати част от протестиращите. На „Орлов мост“ гръмнаха няколко бомби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ