Наско Сираков: Благодарим на премиера, направи всичко възможно в най-кратък срок

БУЛФОТО

Наско Сираков, мажоритарният собственик на „Левски“, разкри, че от момента на придобиването на акциите на клуба мечтае за нов стадион. Легендата и голмайстор №1 в историята на „сините“ не пропусна да благодари на премиера Бойко Борисов за оказаното съдействие за задействание на процедурата по отдаване на концесия на спортния комплекс „Герена“, което тепърва трябва да се случи.

Държавата не ни е дала стадиона на концесния – уточни Сираков по време на полагане на цветя на паметника на клубния патров Васил Левски по случай 148-годишнината от неговото обесване. - Това беше първата стъпка и Павел Колев го обясни изключително подробно. Въпреки това, използвам случая, за да благодаря лично на премиера Бойко Борисов, направил невъзможносто, за да може в най-кратки срокове да направим първата стъпка. Той показа, че е съпричастен към целия български спорт и в частност и на футбола. Жалко, че ние не можем да му се отблагодарим така, както заслужава, за положените сили. Оттук насетне искам и да приза институциите, които са под него, и от които ще зависят следващите стъпки, като Министерството на спорта и Министерството на икономиката да бъдат също толкова експедитивни и да доведем тази първа стъпка до финалната права и да я пресечем в най-близко бъдеще.“

Собствственикът на 26-кратните шампиони призна, че въпреки финансовата криза, голямата цел е именно модерно съоръжение: „И в мечтите, и в плановете отпреди 9 месеца, когато получих акциите, това е основното нещо, което съществува. При нас борбата за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем „Левски“ в наистина европейски отбор трябва е да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме един европейски стадион. Без това нещо, няма как да се получи. „Разбира се, че няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Затова и получихме такъв отговор за сектор “А”. Оттук нататък топката е в нас, а и мисля, че стигнем ли до договор за концесия, много по-лесно ще е да намерим инвеститор и средства, с които да построим нов стадион”.

Коментари

Задължително поле