Расистки скандал отне титлата на българин (обзор)

Александър Антонов стана шампион във виртуалната версия на Висшата лига (Fantasy Premier League), която му обещаваше награда от 1 седмица на острова и билети за два мача от първенството. Българинът излезе на първо място пред 7 милиона играчи от цял свят, но радостта му угасна вчера, когато стана ясно, че е дисквалифициран.

Причината за това е, че от Fantasy Football са получили известие за проява на расизъм по посока на Рахийм Стърлинг от страна на Александър. Оказва се, че провинението му е било в личен Фейсбук чат, който е стигнал до EPL посредством недоброжелател на шампиона. Той бил употребил думата „neger4e” визирайки звездата на „Манчестър Сити“.

В своя Ютуб канал, Александър даде разяснение на ситуацията:

„За да уточня, това което си пишем в нашите чатове са футболни закачки. Причината за моята дисквалификация е момент на разочарование от играч, написано в думи между приятели. Никога не съм имал намерения да обидя някого.

„Бях дисквалифициран от сезона, защото нещо от малък български личен чат бе взето извън контекста от човек, който със сигурност не ми желае доброто в живота и ме представи да изглеждам като нещо, което не съм пред EPL”, обясни Антонов във видеото.

В публикация в Туитър, той уведоми своите последователи, че не е расист. 

Вицешампионът Джошуа Бул, който ще се възползва от наградата, упрекна българина в своя публикация.

„Опитах се да намеря правилните думи, но на този етап това е всичко, което мога да кажа. Без значение дали намриаш дисквалификацията за правилна или не, някои неща остават по-важни от победата.
Няма място за „небрежен“ расизъм.“, написа Джошуа.

Александър опитал да обясни етимолгията на използвания израз по нашите ширини, но без успех.

Потребителите в социалните мрежи не пропуснаха и да се пошегуват със ситуацията правейки колажи с канала на Антонов и лика на новоиздигнатия шампион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове