Нова мода: Смокинята замени авокадото

Тостът от авокадо отдавна е любима храна на много хора. Той постоянно се появяваше в повечето идеи за закуска, а Instagramm беше пълен с всякакви предложния, включващи авокадо. Но най-новото кулинарно творение, което се превръща в популярен есенен тренд, е смокинята, която се съчетава перфектно както със сладки, така и със солени ястия.

И ако социалните медии са нещо, по което може да се съди, смокиновият тост ще бъде новият сезонен продукт за обсебените от Instagram храната, заедно с различни предложения от тиква.

Подобно на тоста с авокадо, този със смокини също е много лесен за приготвяне. Повечето хора намазват хляба си с рикота или крема сирене и после добавят фотогеничните плодове. Други използват фъстъчено масло за основа, а трети - някои шоколадови привърженици, съчетават смокините с Nutella за своите достойни Instagram произведения. Ястието може да се бъде също много апетитно с бурата и зехтин, както публикуват десетки.

Най-добрата лондонска хлебопекарна Flor, чиито фенове са Нигела Лоусън и много готвачи със звезди Мишлен, предлага гофрета с черни смокини, панирана моцарела с пържено яйце и ботарга. От друга страна, уебсайтът за тенденции HypeBae нарича тази закуска „крайната есенна закуска“.

Според скорошен доклад на Waitrose, продажбите на пресни смокини са нараснали с 52% на годишна база. Търговецът на смокини Джейк Тилинг казва: "Търсенето на смокини в сезона нараства и затова се оглеждахме за най-вкусните смокини, които може да намерим. Сортът Cuello de Dama е най-добрият, който съм опитвал, текстурата е изключителна и невероятно сладка. Смокините са особено разнообразни – самостоятелно са вкусни като лека закуска, но може и да се използват в многобройни сладки и солени ястия."

Този смокинов тренд дойде след като социалните медии се развихриха върху ново ястие, което включва карфиол и сирене, препечени върху дебела филия хляб.

Фантастичните тостови топинги, по-специално авокадото, са мащабна хранителна тенденция през последните години. Други пример е натрошеният грах на тост, който наскоро се превърна в любим на Instagram потребители.

В настоящия месец смокините върху препечена филийка изглеждат по-привлекателни сред любителите на храната, а гуруто Нигела Лоусън подкрепя тази тенденцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме