Новият селекционер: Няма да играем като „Барса“, но ще гоним резултати

БУЛФОТО

България няма да играе като „Барселона“, но пък ще преследва положителни резултати. Това обяви Ясен Петров, новият селекционер на България, по време на пресконференция по повод неговото представяне. 
„Осъзнавам с какво се захващам – обяви Петров. - Бях далеч от България, но не и от българския футбол. В Китай следях родното първенство. Имах възможност да почина повече от година и през това време наблюдавах доста българското първенство, а също и националния отбор. Ако трябва да бъда искрен, имах вариант за Китай, но след като се чухме, за мен най-вече е чест. Не се замислих изобщо. Не става въпрос и за пари, а да върнем някаква искрица. Отборът пряко вълнува както мен, така и всички привърженици. Бъдете сигурни, че няма да играем като „Барселона“. Ще играем за резултат и ще го търсим.“
В щаба на „трикольорите“ влизат още Георги Шейтанов, Костадин Видолов и Алекс Георгиев. Те ще отпътуват в близките дни за лагерите на клубните отбори, където да наблюдават, а и разговарят с играчите. 
„Ще викам хора, които са във форма, но ще дадем и шанс на млади момчета. Искам да виждам самочувствие, а не страх.“
На свой ред вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов уточни, че германският модел, за който той заговори, не е бил спазен заради отказ на Александър Димитров.
„Селекционерът на младежите прецени, че не е готов за момента да води отбора, затова се обърнахме към Ясен Петров. Трябва да се даде шанс на млади футболисти, защото те са можещи.“

Коментари

Задължително поле