Oбучaват доброволци за "Пловдив - Европейска столица на културата-2019"

Фондация "Пловдив 2019" стартира от този петък обучение на доброволци за събитията от програмата на Европейската столица на културата през 2019 г.

Водещ лектор в двудневния семинар, който ще се проведе в събота и неделя в Градския дом на културата "Борис Христов", ще бъде Мери Садовски, куратор в направление "Сценични продукции" на "Вроцлав - Европейска столица на културата-2016". Тя и организаторите от "Пловдив 2019" ще запознаят участниците в обучението със същността на това какво е да си доброволец, какви са отговорностите и разбирането за лоялност на работата в екип.

Програмата е фокусирана върху самостоятелно и групово разрешаване на конкретни казуси при осъществяването на мащабни културни прояви. Цялото събитие се основава на активното участие чрез обучение, разрешаване на проблеми и казуси, като ще бъдат включени и задачи свързани с физическата и интелектуална ангажираност на участниците. Обучението е част от платформата за срещи и семинари "Форум 2019", имаща за цел за повиши информираността, изграждане и развитие на капацитет и създаване на основа за успешната реализация на проекта "ЕСК-2019".

Коментари

Задължително поле