Oбщината в Търговище дава 270 000 лв. за авариен ремонт на срутила се при порой подпорна стена

Снимка: Архив

Осигуряването на средствата ще стане с актуализация на капиталовата програма

270 000 лв. предвижда за възстановяване на срутилата се при порой подпорната стена на бул. „Митрополит Андрей” Община Търговище. Средствата за аварийния ремонт трябва да влязат в капиталовата програма, за да стартира проектирането и в последствие изпълнението на неотложните дейности, тъй като е застрашена целостта на пътната отсечка.

Стената, заедно с мантинелите и част от асфалта, пропаднаха в река Врана през юни, когато се изля изключително интензивен дъжд и наводни улици, а реките вдигнаха рязко нивата си.

От местната администрация в Търговище уточняват, че стената в района на земеделската гимназия, ще бъде с нова основа и за целта трябва да се извърши отводняване, за да се снижи нивото на реката в този участък. Дължината на новата стена се предвижда да бъде 50 метра. В рамките на предвиденото финансиране са включени средства за мантинела, асфалт на мястото на повредения, както и авторски и строителен надзор по изграждане на обекта.

Актуализирането на капиталовата програма на Община Търговище ще бъде гледано на заседание на местния парламент в края на месеца, след което ще може да се пристъпи към възлагане на ремонтите дейности.

Коментари

Задължително поле