Oсем кандидати за Старозагорски митрополит

През септември дългогодишният Старозагорски митрополит Галактион беше освободен от поста заради тежкото му здравословно състояние.

Ще се проведат епархийски избори

Осем кандидати се борят за поста на Старозагорски митрополит. Светият синод търси заместник на митрополит Галактион, който беше освободен от поста си заради влошено здравословно състояние.

Кандидатите бяха определени от Светия синод за предстоящия църковен вот и вписани в т.нар. Каталог на кандидатите за митрополитски избор. Това са Месемврийският Иаков, Величкият Сионий, Драговитийският Даниил, Траянополският Киприян, Главиницкият Йоан, Браницкият Григорий, Белоградчишкият Поликарп и Агатополският Йеротей. Предстои да бъдат изпратени писма на епархийските избиратели, след което да бъде избрана дата за избора на нов митрополит. На епархийските избори избирателите ще излъчат двамата кандидати, след проверка от Устава на БДЦ ще бъде излъчен един.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.