Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Салах вкара 20-и гол с левия крак

Кметът на Търново представя в спортното министерство осъвременен проект за тренировъчно футболно игрище

Израелски сателит засне най-модерния руски изтребител в Сирия

“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

Oтстранен e директорът на Поземлена комисия-Панчарево

От днес е отстранен директорът на Поземлена комисия-Панчарево. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева във връзка с фалшифициране на документи и подписи за частни и общински имоти в Бистрица и Панчарево и проверки, които започват след журналистическо разследване по темата.

„По сигнал от Йорданка Фандъкова назначихме проверка от Инспектората на МЗХ по конкретния случай за неправомерно възстановения имот. Проверката приключи във вторник и установи, че има нарушение в цялата процедура и документите, въз основа на което е извършено възстановяването на този земеделски имот. Тръгвайки от 1992 г., приключвайки до ноември 2012 г., когато е извършено това възстановяване. В цялата процедура, включително и документи, които са издавани от различни служби, има такива, които не отговарят на съответните законови актове и нормативна уредба към момента на издаването. Този доклад ще бъде изпратен първо до прокуратурата”, обясни Танева.

По думите й по отношение на лицата, които са участвали в процедурата по възстановяване на този имот от днес е отстранен директорът на Поземлена комисия-Панчарево, който е бил директор и през 2012 г., когато е възстановен този имот. Тя уточни, че тече дисциплинарна комисия, така че до утре да приключи работа и въпросният директор да бъде дисциплинарно уволнен. „Има процедура, която трябва да бъде спазена, за да не възстанови съдът служителя, ако уволнен неправомерно. От всички длъжностни лица, които са участвали в процедурата към момента на проверката има още едно, което също ще бъде освободено от работа, поради това, че категорично в процедурата има порок. Така смята инспекторатът на МЗХ. Още едно лице се води на работа в Поземлена комисия-Панчарево, което е в майчинство и въз основа, на което не можем да вземем административни и дисциплинарни мерки”, обясни Танева.

Според нея, обсъждайки темата как да се възстанови справедливостта, с Йорданка Фандъкова смятат да заведат иск за обявяване на решението за възстановяване на имота през 2012 г. за нищожен. „Към момента няма възможност за административен контрол на решението от страна на министъра. Пропуски в работата на Поземлените комисии имаме установявани и в други случаи. През лятото бе направена законодателна промяна в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, въз основа на която дадохме право на министъра възможност за административен контрол върху решенията на поземлените комисии, включително и отмяна на тези решения за възстановяване на собственост 3-годишен срок от постановяването им”, допълни министърът на земеделието. Според Танева единственият възможен вариант за правна защита на обществения интерес и на пострадалите лица е подаването на иск за обявяване на това административно решение за нищожно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.