Осъдиха екоактивисти за прекъсване на мачове на "Уимбълдън", единият е на Гришо

Трима екоактивисти, които прекъснаха мачовете на Уимбълдън миналата година, бяха осъдени с условни присъди пред Наказателния съд в Лондон, съобщават английските медии. Тримата пенсионери, Дебора Уайлд, Уилям Уорд и Симон Милнър-Едуардс изтичаха на корта на 5 юли миналата година и хвърлиха конфети и парчета пъзел, прекъсвайки два мача.
Заради това съдът им наложи условни присъди от 6 до 18 месеца затвор.

Уайлд и Милнър-Едуардс спряха мача от първия кръг между Григор Димитров и Шо Шимабукуро от Япония, а два часа по-късно Уорд спря двубоя на Кейти Бултър от Великобритания и Дария Савил от Австралия.

Тримата подсъдими се представляват пред съда, признаха се за виновни, но отрекоха обвиненията в тежко престъпление. В крайна сметка Уайлд и Уорд бяха осъдени на по шест месеца условно, докато Милнър-Едуардс получи по-тежка присъда от 18 месеца.

Те са част от организация, която иска да повлияе на местното правителство да забрани експлоатацията на нови петролни и газови находища. Шестима активисти от организацията също получиха условни присъди за прекъсване на състезанието от Формула 1 на "Силвърстоун" през 2022 г. Трима други активисти получиха присъди за общественополезен труд за прекъсване на мач по крикет между Австралия и Англия миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена