Отлагат двубоя "Етър" - "Царско село", Пенев не иска да е за вторник

Любослав Пенев

Срещата "Етър" - "Царско село" няма да се състои. Солидна снежна покривка се оказа непосилна за почистване в часовете преди първия съдийски сигнал. Предстои да се вземе окончателно решение, но по всичко изглежда, че решението е ясно. За това намекна и главният съдия Георги Димитров.

"Към момента условията не позволяват провеждане на срещата - коментира реферът пред "Диема спорт". - Домакините правят всичко възможно. Ще дадем толеранс, ако успее, мачът да се играе днес. Домакините са впрегнали всички усилия. Ако не се справят, двубой днес няма да има, тъй като най-важно е здравето на футболистите. Ще изчакаме около половин час. Длъжни сме да спазваме разпоредбите. Този терен застрашава здравето, а и зрителите няма да видят качестен футбол."

Делегатът Иво Марков също изрази упасение, че няма как 14 кръг в Първа лига да бъде затворен по план: "Теренът не отговаря на изискванията. Ако се стигне до отлагане, двубоят трябва да се проведе утре по същото време. Не сме синоптици, но за вторник дават по-хубаво време."

А Любослав Пенев пожела мачът не само да не се играе, но и да не бъде отлаган с 24 часа, а за друг ден.
"Моето мнение е, че са положени много усилия, но не е възможно да се почисти терена. Както виждаме, това са 15-18 см сняг. Ако имаше възможност, щяхме да играем днес. Утре ще е по-сложно. Теренът ще е по-тежък, ще е и по-студено. За мен е редно да се отложи не за утре, а да се отложи. Не мислим, че нашите два отбора ще променят с нещо класирането. И аз, и Александър Томаш имаме по 25 футболисти, които тренираме и искаме да защитим здравето им. Важното е да се помисли за футболистите."

Коментари

Задължително поле