Отписаха ни, поставиха Сърбия и Унгария сред фаворитите за класиране на ЕВРО 2024

Съперникът на България в евроквалификациите Сърбия е третият фаворит за директно класиране на Европейското първенство. Поне така твърди сайт, занимаващ се със статистически данни и прогнози.

В петък вечерта сръбският национален отбор започва квалификациите си за Европейското първенство през 2024 г., с намерението да се класира на финалите на турнира след 24-годишно прекъсване. Съперник на тима е Литва, най-слабият отбор от групата, включваща още Унгария, България и Черна гора, а ако се съди по някои статистики, орлите спокойно би трябвало да завършат на първите две места, водещи към финалите в Германия.

Проучване на известния сайт We global football, който се занимава със статистика и прогнози, показва, че Сърбия е третият отбор с най-голям шанс да стигне до Европейското първенство, а пред нея са само Португалия и Дания.

Квалификациите за ЕВРО 2024 започват тази седмица, а само първите 2 тима от всяка група ще се класират за Германия 2024.

Отборът на Драган Стойкович Пикси има 97,64 процента шансове да отиде на европейско, докато друг тим от нашата група - Унгария е на пето място с 94,24 процента шансове. 

Споменатият сайт обикновено не греши в своите статистически прогнози. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ