Отпускат 32.7 млн. лв за двата стадиона на Ботев и Локомотив в Пловдив

Общинските съветници в Пловдив обсъдиха и гласуваха точката за финансирането на двата стадиона на Ботев и Локомотив в града. ПловдивПрес обяви, че към финансирането на Колежа бе добавено и такова за стадиона на Локомотив. Сумата бе променена от 22.5 на 32.7 милиона лева и ще бъде разделена по равно между двата клуба. Парите ще бъдат изплащани без лихви през следващите три бюджетни години по 5 милиона и половина годишно. Съставят се и две контролни комисии, които ще следят всичко по строителството и документацията на двете съоръжения. Те ще докладват на кмета и на Общинския съвет. Беше допълнена и една декларативна точка, в която да се напомни на държавата, че трябва да се включи във финансирането, а комисиите да излязат с доклади в рамките на 1 месец от първото им заседание.

След половин час политически реплики и дуплики, дебатът бе прекратен и думата получиха двамата представители на клубовете.

Борис Гиздаков обяви: „Ние подкрепяме предложението с направените в зала допълнения. То дава възможност за контрол на качеството на строителството и разходването на средствата. На тези съоръжения ще могат да играят и национални гарнитури. Те ще носят приходи.“

Емил Геранов добави: „Тук сме като граждани и фенове. Хвърлена беше сянка върху разходването на голям обществен ресурс. Призоваваме да се извърши проверка на строителството и на двада стадиона. Желанието да бъдат завършени съоръженията е това, което ни обединява. Трябва да вземете разумно решение в интерес на града. Подкрепяме направените предложения.“

Кметът Здравко Димитров прие всички направени промени в предложението, което бе гласувано от съветниците с 46 гласа за и 1 против.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ