Пада завесата на сделката за „Левски“

БУЛФОТО
Сираков и Папазов продължават да търсят начини да стабилизират финансово клуба.

Какво се случва със сделката за „Левски“? Ще завали ли златен дъжд на „Герена“ или клубът ще продължи да агонизира финансово? Станимир Стоилов ли ще бъде новият треньор? Ще има ли нов стадион столичният гранд? На тези и още много въпроси ще отговорят в четвъртък главните действащи лица Наско Сираков и Джоузеф Диксън. Двамата свикват съвместна пресконференция на „Герена“ след седмици на интензивни преговори за продажбата на клуба. Англичанинът е у нас от края на месец май и въпреки солидните опити да се разбере откъде произлизат финансовите му възможности, засега те остават мистерия. Неуспешно изкаралият проби в ЦСКА бизнесмен през 2012-а бе представен индиректно от Сираков още на 24 май, когато легендата на 26-кратните шампиони обяви задаващ се нов мощен инвеститор, който да избави клуба от мъките. Новината предизвика вълна от емоции сред феновете, но последвалата тишина и засилващи се разнопосочни слухове охладиха „сините“ страсти. В преговорите по оста Сираков-Диксън отношение имаше и Благой Георгиев, съдействал за идването на британеца в София. И неговата роля на стадион „Георги Аспарухов“ за в бъдеще е под въпрос. 
Часове преди да стане ясно, че потенциалният нов собственик на „Левски“ ще говори пред медиите в четвъртък от 15 часа, БТА съобщи за задаващ се голям чуждестранен спонсор. Според агенцията, клубът е пред финализиране на споразумение с компания, която ще осигурява между 2,5 и 3 милиона евро на сезон, като в момента се изчистват последните детайли по контракта. През изминалия вече сезон на „Герена“ с много усилия успяха да се сдобият с два спонсорски договора, дошли след споразумения с „Палмс бет“ и „Щрабаг“.
А на 14 юни, когато се очаква тимът да се събере за първа тренировка, багажът от съблекалнята ще си събере Илия Юруков. Юношата на тима се разделя със „сините“ след 56 мача във всички турнири. 21-годишният халф дебютира за отбора през 2017 година срещу „Черно море“. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ