Parov Stelar на Франкофоли в Благоевград през юни

Една от най-популярните електро суинг групи - Parov Stelar band /Паров Стелар бeнд/, и французойката с кадифен глас Имани са хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала Франкофоли в Благоевград, съобщиха от община Благоевград, която е продуцент на събитието.

unnamed-1

Този път огромната сцена ще бъде построена на мястото на бившите казарми в Благоевград. Там на 17 юни на сцената в 20.30 часа ще се качи Имани. В 22.30 часа ще забият музикантите от Parov Stelar, известни с изключителната атмосфера и контакт с публиката, което прави шоуто им невероятно забавление.

Входът на третото издание на Франкофоли ще бъде отново свободен за всички жители и гости на града.

Концертът на Parov Stelar е част от най-новия им тур "The Burning Spider Tour", който започна миналата година с участие във Виена пред над 12 000 зрители. През 2017 турнето предвижда концерти от големите европейски столици и най-добрите фестивали от стария континент до Австралия и Нова Занландия.

Parov Stelar ще представят най-големите хитове на бандата, както и парчетата от предстоящия за излезе в края на април нов албум "The Burning Spider”, като Grandpa's Groove, Mama Talkin ' и Cuba Libre.

Маркус Фюредер, по-познат със сценичното си име Паров Стелар, е най-популярният на международна сцена австрийски музикант. Считан е за един от пионерите на стила електросуинг.

Фестивалът Les Francofolies /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно с този фестивал, заради който всяка година пристига около 110 000- на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, Ле Франкофоли се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а от 2015 – и в Бълария.

Коментари

Задължително поле