„Пази детето в интернет” отново в училище

С началото на учебната година, социалната кампания на „Лев Инс“ АД- „Пази детето в интернет” отново влиза в училищата и продължава с образователните лекции, в отговор на новата реалност и необходимостта от информиране и предпазване на подрастващите в интернет пространството. 
След лятната ваканция, експертът по киберсигурност Явор Колев ще продължи да разяснява на децата от какво да се пазят, когато общуват през интернет и какво да правят ако станат обект на киберпрестъпление.

Статистиката показва, че в последните години броя на посегателствата над деца в дигиталното пространство се е увеличил многократно. Това е резултат от Ковид 19 пандемията, която изцяло промени учебния процес и наложи он-лайн формата на обучение, което принуди всички подрастващи да прекарват значителна част от ежедневието си пред компютъра. Така създадената ситуация улесни киберпрестъпниците и те се възползваха от наивността и неопитността на малките потребители, докато техните родители са спокойни, че децата им са на сигурно място в къщи. Спокойствието, обаче е измамно, защото опасностите в интернет за децата са съвсем реални.
Според световната статистика близо 60% от подрастващите са били обект на кибертормоз-  били  са заплашвани или изнудвани през последната година.

В отговор на тази плашеща тенденция „Лев Инс“ АД, като социално отговорна компания, прие за своя мисия и първостепенна цел борбата срещу този вид престъпления, привличайки към каузата най-добрите специалисти в сферата на киберсигурността.

Освен в училища, общински и областни администрации, кампанията „Пази детето в интернет” ще подкрепи и редица други инициативи, целящи да предпазят най-уязвимата група от обществото от опасностите в дигиталното пространство. Първата от тях е на 17.09.2022г. в град Русе. Екипа на кампанията ще присъства на откриването на изложбата „Изкуството като оръжие срещу кибертормоза”. Тя ще бъде открита в 10 часа във фоайето на Доходното здание в града.           

Ако искате екипа на кампанията „Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност и при Вас, заявете Вашето желание като изпратите е-майл на адрес: [email protected]  или позвънете на телефон: 0882 66 00 50

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование