Кокала: Перфектен вариант за "Левски" е да е изцяло български

Емил Велев, последният треньор, направил „Левски“ шампион, смята -пътят на „сините“ минава през пълен рестарт от долните дивизии. Кокала е на мнение, че към днешна дата не е ясно кой е готов да наследи милиони дългове и да осигурява сериозен годишен бюджет, за да издържа клуба.

„Като гледам как Тити Папазов чака акциите, вариантът за рестарт е най-реален – обясни Велев. - Защото дори и да се вземе мажоритарният дял … той (б.а - Папазов) така между ред сълзи, ред сополи и защото много искал „Левски“ добре, но нали някой трябва да плаща! Акциите може да ги държи всеки. Зад „Левски“ трябва да е някой със „синьо“ сърце, богат, авторитетен. Или пък фонд, фирма, съвкупност от фирми… Ще се повторя – реално във всеки един могат да бъдат акциите. И аз мога да се обадя на Васил Божков и да ги поискам. И аз се познавам с него, много добре при това. Но …“.

Велев призна, че проблемът е много по-сериозен и намекна, че в клуба не са действали достатъчно рационално до момента.

„Последната година бюджетът беше много раздут, дори нереално. Изведнъж от 6-7 милиона стана 25 млн. Вината трябва да се търси и другаде. Не може само да се каже „ние ги изхарчихме“. Питайте Павел Колев как са били изхарчени. Сега се въртим в омагьосан кръг. Няма ги големите шефове, а те се събират да коментират. Павел Колев бие отбой, развя бялото знаме, хвърляйки оставка."

Велев подкрепя идеята на „Герена“ да играят само родни футболисти: „Аз съм „За“ да се заложи на изцяло български отбор. „Левски“ с тази публика няма как да изпадне във втората половина на „А“ група. Клубът има огромна школа и фенска маса. Разполага с футболисти, дадени под наем, които ако ги събереш, ще се сформира страхотен отбор. Е, няма да се гони участие в Европа на всяка цена, но така или иначе вече 10 години отборът играе един кръг или отпада и то със скъпоплатени чужденци. Не е голямата болка, че ще останат само български футболисти. Даже е перфектен вариант. Едно време достигахме до четвъртфинал в Европа само с играчи от България и школата. Но за такъв вариант трябват топки. Деян Иванов защо го дават под наем вече толкова години? Да не е по-слаб от този грък Каргас? Мога да ви дам много такива примери, но не искам да задълбавам. Някои ще се обидят силно."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ