Pokemon Go несъвместим със стари Айфони

От средата на октомври обновената версия на Pokemon Go ще бъде несъвместима с част от операционните системи и устройства с iOS и Android. От компанията разработчик на играта Niantic внесоха уточнение кои геймъри ще трябва да сменят смартфоните си, за да могат да продължат да водят битки и да тренират виртуалните същества, наречени покемони.

Устройства, чийто операционни системи са Android 5, iOS 10 и iOS 11 няма да бъдат съвместими с приложението. Същото важи и за iPhone 5s и iPhone 6. От Niantic разкриват пред „Verge”, че причината двата модела на Apple да са несъвместими е, че разполагат само с 1 GB RAM.

Според 9to5Mac играта с добавена реалност (AR) има завишени изисквания спрямо тези без AR функционалности. След обновлението потребителите с по-старите платформи няма да имат достъп до играта и натрупаните PokeCoins.

През 2020 година Pokemon Go претърпя промени, след като влязоха в сила редица рестрикции за спазване на социална дистанция. Играта работи с GPS, с помощта на който показва улиците на града, в който са играчите. Стигна се дотам полицията да арестува хора, нарушили карантината, за да ловят покемони. Въпреки трудностите, Pokemon Go си остава една от най-популярните игри за всички времена.

Тази година Pokemon GO Fest беше най-посетеният досега, а играчите уловиха близо милиард от дигиталните същества. Niantic, Nintendo и The Pokemon Company също направиха играта по-достъпна за закрити пространства. Това е и причината световните медии да прогнозират, че въпреки невъзможността на някои стари устройства да продължат да поддържат играта, интересът към нея да продължи да бъде чувствително голям.

Коментари

Задължително поле