Ръчни или моторни градински инструменти да изберем

Работата в една градина никога не спира. Тъй като тя е непрестанно променящ се концерт от живи организми, е необходимо за един градинар или собственик да прилага непрестанно стопанисване и да се намесва в процесите, за да оформи градината по негов собствен модел. В тази статия ще ви покажем разликите между различните градински машини и инструменти.

Ето защо ръчните градински инструменти имат своите ползи

Ръчните градински инструменти, като брадвите, трионите и лопатите имат своето приложение въпреки наличието на значително по-мощни и ефикасни моторни варианти. Първите ръчни инструменти създадени от човека са били именно такива, чрез които той може да влияе на света около себе си, да реже растения, кожи, месо, да пали огън и т.н.

Какво ни дават ръчните инструменти

Това, което ръчните инструменти ни дават е значително повече контрол над процесите и дейността за които те са създадени. При кастренето на дърво, например, е важно да се направят методични стъпки към премахването на вплитащи и пречещи клони, и с трион може да се подходи значително по-внимателно.

Малкият им размер и факта, че всяко движение трябва да се извърши от човек означава, че вероятността за грешка е значително по-малка. При моторните резачки, например, можете да направите грешка много по-бързо и да отрежете нещо, което не е трябвало.

От друга страна, ръчните градински инструменти се ценят заради тяхната лекота и това колко са лесни за ползване. Те позволяват на един градинар да работят в значително по-тесни пространства, както в короната на дърво, например, или в плътни храсти, ниски дървета или други подобни.

С какво помагат моторните и акумулаторни инструменти

Моторните и акумулаторните инструменти, от друга страна, са значително по-мощна и ефикасна алтернатива на ръчните инструменти. Това, което те реално дават на един човек е възможността за извършване на повече работа за по-малко усилия и по-кратко време.

Дори да не сте професионалист, можете да оцените огромното поле на ползване на една моторна резачка спрямо трион, брадва или лозарска ножица. Цената, размера и тежестта на подобни инструменти е значително по-висока от ръчните, но това, което получавате с тях може да ви накара да преглътнете по-скъпата цена за сметка на лекотата на работа.

Кое от двете да изберем

Реално и двата вида инструменти изпълняват една и съща функция, но по значително по-различен начин. Докато ръчните инструменти дават повече контрол, се изисква повече физическо усилие да се работи с тях а и времето също е доста голям фактор.

Моторните и акумулаторни инструменти са по-ефикасни, но са и по-скъпи и опасни, за това нашата препоръка е да се възползвате от невероятната селекция на магазини като TeMax.bg и да комбинирате и от двата вида инструменти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България