Сълзи от щастие и 4 пъти "Мила Родино" в чест на евротриумфа ни в аеробиката

България записа исторически успех на европейското първенство по спортна аеробика, което се проведе в италианския град Пезаро. След като спечелиха титлите при младежите в категория "смесени двойки" и мъже и жени - "индивидуално - жени" и "смесени двойки", нашите състезатели стигнаха до европейския връх при "тройките".

Антонио Папазов, Дарина Пашова и Тихомир Баротев показаха класа, като отвяха конкуренцията. Световните ни шампиони изпълниха блестящо съчетанието си и с оценка от 22.827 се окичиха със златните отличия. За Антонио Папазов и за Дарина Пашова това са втори титли от този шампионат.

Втори остана вторият отбор на Румъния - 22.233 точки, а трети представителите на Русия (първи отбор) - 22.200 точки.

Така България завършва шампионата в Пезаро с 4 европейски титли и едно осмо място.

Това е пореден успех за годината в този спорт. На световния шампионат в Баку в края на месец май България спечели исторически златен и сребърен медал. Световни шампиони в категория тройки станаха Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев, а при жените Пашова взе сребърно отличие. Антонио Папазов и Ана Мария Стоилова се класираха на четвърто място при смесените двойки.

След успеха в Пезаро България оглави класирането по нации по брой спечелени златни медали на европейското първенство. На второ място по брой златни отличия се наредиха представителите на Русия с 3 титли, а трети са спортистите на Румъния с 2.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена