Samsung Galaxy Note 7 се запали на самолет в Япония

Батерията на смартфон Samsung Galaxy Note 7 на един от пътниците започнала да дими, когато се качвал на самолета наяпонското летище Кансай. Това е първият такъв случай в Япония.

Министерството на транспорта на Япония забрани носенето на този модел телефони в самолетите, така че представители на службите за сигурност помолила пътника да предаде телефона. Когато той се опитал да извадя батерията, тя започнала да дими. Започнало е разследване на инцидента.

Редица авиокомпании по света, сред които Singapour Airlines, Finnair, мексикански Aeromexico и Interjet, Egypt Air и други забраниха носенето на борда на Samsung Galaxy Note 7. Носенето на такива смартфони в самолет бе забранено и от правителството на САЩ, Израел и Обединените арабски емирства.

Samsung Electronics обяви на 2 септември масовото изтегляне и спирането на продажбите на Galaxy Note 7 заради проблеми с батериите, които могат да доведат до неочаквани експлозии. Впоследствие компанията съобщи, че дефектът е отстранен и е започнала замяната на закупените смартфони от този модел с нови. Въпреки това, както се оказа по-късно, проблемът не е решен. Така на 11 октомври Samsung Electronics обяви пълното спиране на производството на Galaxy Note 7.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.