Сърбия е плащала повече на Кръстаич

Въпреки че все още не е официално, почти сигурно е, че Младен Кръстаич ще бъде новият треньор на българския национален отбор по футбол. Договорката между сърбина и БФС е била постигната в края на миналата седмица във ВИП ресторант в София и договорът на бившия треньор на Макаби ще бъде до 2024 година.

Сръбският вестник "Телеграф" обяви, че Кръстаич ще получава 20 000 евро на месец, което е 240 000 на година и с 60 000 по-малко от сумата, която взимаше като треньор на Сърбия на Световното първенство в Русия.

Той води "орлите" до юни 2019 г. и напусна след тежкото поражение от Украйна (0:5), а като треньор води и Макаби, където остана само половин сезон.

„Няма как да се каже на черното, че е бяло, след като е излязла снимка и информация в сръбските медии за интереса на БФС към Младен Кръстаич. Факт е, че президентът Борислав Михайлов и аз се видяхме с треньора. Да, Кръстаич е един от фаворитите за поста. Има обаче и други специалисти в нашия списък, така че не бързайте да обявявате нещо за факт, преди да има подписани договори“, коментира пред БЛИЦ техническият директор на футболния съюз Георги Иванов.

„Вкрая на юли ще обявим името на новия селекционер. Това ще се случи на Изпълкома. Дебело подчертавам, че изборът ще бъде направен след гласуване“, каза още Гонзо.

Според източници на БЛИЦ обаче Кръстаич е големият фаворит и само чудо може да спре назначението му. Той е постигнал пълна договорка с Борислав Михайлов и вече е получил одобрението на повечето членове на Изпълкома.  

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ