Сашо Димитров: Стремим се да излезем с чест от квалификациите

Александър Димитров, селекционерът на младежкия отбор на България, даде първия си коментар след тегления в Нион жребий за квалификациите за Евро 2025. "Трикольорите" попаднаха в група с Германия, Полша, Израел, Косово и Естония.

"Бяхме поставени в 4 урна преди жребия, което автоматично означаваше, че ще се срещнем със силни отбори - обясни Димитров пред сайта на БФС. - Безспорно Германия е големият фаворит – те са настоящите шампиони от последния шампионат и не излизат от голямата четворка в последните издания на европейското. За нас ще е огромно предизвикателство, но и хубава възможност да премерим сили с толкова качествен съперник. С Полша наскоро бяхме в една група и направихме страхотни мачове, но сега времената и поколенията са различни. Сега ще разчитаме на футболисти, родени през 2002, 2003, 2004 г., които за съжаление нямат никакъв международен опит и не са участвали в Елитен кръг или на финали на европейско първенство. Ще продължим нашата политика да изграждаме играчи за първия отбор на България – по-добре да бъркат при нас, но след това да са готови за мъжкия футбол.

Изпитвам голям респект и към останалите отбори в групата, футболът навсякъде се развива с бързи темпове и няма лесни съперници. Косово например разполага със страхотно поколение в младежкия отбор. При всички положения ние ще се стремим да излезем с чест от квалификациите.

Ще се подготвим добре, дано този път и съдиите да са по-обективни“, коментира селекционерът на България U21 Александър Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ