Съюзът за стопанска инициатива категорично отрече да има пробив в системите на ЗК "Лев Инс"

Във връзка с тиражираната невярна информация за пробив в сигурността на системите на застрахователна компания "Лев Инс", както и за теч на лични данни, председателят на ССИ Красимир Симонски разпространи изявление до всичките си членове. В него той категорично отрича да е имало какъвто и да било пробив. Както и да имасъвпадение между изнесените данни и  информацията, с която дружеството ежедневно оперира и за която е осигурена най-висока степен за защита. Той подчерта дебело че публикуваната информация за теч на данни е невярна. 

В писмото си той призова членовете на съюза да се свържат незабавно с администранцията на ССИ в случай, че станат обект на кибер-атака или имат съмение за такава. 

Публикуваме цялото изявление на Красимир Симонски:

Уважаеми членове на Съюза за стопанска инициатива,

Oбръщам се към вас първо в лично качество – като дългогодишен кибер-експерт и бивш Национален координатор по киберсигурността, и искам да ви уверя, че пробив в системите на ЗК „Лев Инс“ АД категорично не е извършен. Публично тиражираната информация е невярна! Уверявам ви, че няма съвпадение между изнесените данни и  информацията, с която дружеството ежедневно оперира и за която е осигурена най-висока степен за защита.

ЗК „Лев Инс“ АД е един от най-уважавани, печеливши и стабилни членове, лидер на българския застрахователен пазар, срещу който беше подета безпрецедентна кампания за злепоставяне. Един добре познат на нашия кибер екип „хактивист“ се опита да манипулира общественото мнение с известен похват, а именно предоставяйки на медиите лични данни от чужди източници като „изтекли“ от ЗК „Лев Инс“ АД. Този опит за  кибер-тероризъм, от една страна целеше да засегне едно от основните ни и успешни бизнес начинания – киберсигурността, а от друга –  да създаде масов страх сред повече от 2,5 милиона български граждани и клиенти на компанията. Но основното внушение – че ЗК „Лев Инс“ АД  е нанесла вреда на своите клиенти –  не беше постигнато!

Като член на УС на ССИ най-отговорно ви заявявам, че Съюзът  разполага с възможности, контакти и средства да помогне на всеки от своите членове при подобни опити за кибер натиск срещу техния бизнес, както и за разрешаване на реални киберинциденти.

Моля, ако сте обект на кибератака или имате съмнения за кибератаки и/или киберинциденти, свържете се своевременно с администрацията на Съюза – [email protected].

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини