Сестри Стоеви се завърнаха в "топ 10" на света

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви се завърнаха в топ 10 на световната ранглиста след блестящото им представяне на финалите на Световните серии в Бали (Индонезия), където те стигнаха до полуфиналите. 

В надпреварата участваха осемте най-добри двойки през сезона. Контузия в гърба на Габриела им попречи да излязат на корта срещу номер 4 в света Со-йон Ким и Хи-йонг Кон(Република Корея) и това сложи край на участието им на полуфиналите в турнира. С 65 250 точки българките се изкачиха от 11-о на 10-о място в класацията на Световната федерация по бадминтон (BWF).

“Отново в топ 10 на света!!! Каква програма само след Олимпийските игри в Токио. Не сме мислили, че ще имаме силите да издържим 7 седмици плътно с турнири, но ето че вече шест седмици минаха и остава само още една с най-важния турнир за годината - световното първенство в Уелва. Щастливи сме с резултатите, които постигнахме, а именно те ни върнаха в първите 10 на света. Благодарим за всички позитивни и мили коментари. Благодарим, че не спирате да ни подкрепяте”, написаха сестри Стоеви във Фейсбук.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена