„Синята“ приказка стана „син“ кошмар

Очакваната с голямо нетърпение нова „синя“ приказка в Европа не се състоя. Вместо това „Левски“ се сдоби с пореден кошмар. В четвъртък вечер стадион „Георги Аспарухов“ се бе настроил за празник, а близо 17 000 души бяха сигурни, че ще видят пътя на любимия отбор към плейофите. Накрая обаче ликуваха 150 фена от Малта, както и футболистите на „Хамрун“. Дузпите отново се оказаха обетована земя за родния гранд – четвърто поред отпадане след изпълнения от бялата точка след Търнава и „Спартак“, австрийския „Щурм“ в началото на новия век, както и добре познатите Олимпия“ (Любляна) от 1996/97. А последната победа на „Левски“ след 120 минути и удари от бялата точка е от далечната 1975/76 срещу славния „Аякс“.

В четвъртък сметките на носителя на Купата на България се оказаха много криви и футболно, и икономически. Нито гостите се биха сами и с лека ръка, нито потекоха реки от пари. А по високите етажи се смятаха приходи за следващата фаза, както и дори при потенциално участие в групите. Правеше се организация отборът да се мести на „Васил Левски“, чакаше се последния съдийски сигнал, за да се организира пътуване до Белград или Ларнака. В общи линии международните срещи се превърнаха в шанс за големия джакпот, но накрая се оказа максимум „четворка“ от тотото. Уви, шампанското отново си остана неотворено в хладилника така, както се случва в повечето случаи през последното десетилетие на „Герена“. Урокът с предварителните приготвления и сметки не е научен при все, че на трибуните седеше Николай Митов, водил отбора в онзи мач със „Славия“ през 2013-а.

Иначе двете грешки на капитана Николай Михайлов си имат цена и тя е минимум 1 милион лева. 600 000 щяха да дойдат от УЕФА за участие в плейофите, а останалата част от билети. Ясно е, че „Васил Левски“ щеше да се пръска по шевовете при сблъсък с „Партизан“, но...сметки без кръчмар. Чисто футболно „сините“ стояха прилично, но не и отлично. Имаха шанс да затворят всичко още преди да са изтекли 120 секунди, а накрая чакаха с нетърпение последния съдийски сигнал. Сега предстои участие за първенство и Купа, но вече без право на отлагане... 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ