Случаят "Джокович" не е благоприятен за другите тенисисти, осъден за побой рокер се идентифицира с Ноле

След депортирането на Новак Джокович Tennis Australia излезе с подробно изявление на втория ден от Australian Open, в което организацията изрази съжаление за случилата се ситуация с него. От там уверяват, че уважават решенията на съда, но и че последните събития са оказали влияние върху всички участници в турнира от Големия шлем.

"Искаме да покажем ясно, че уважаваме решенията на министъра на имиграцията и на Федералния съд. Australian Open вече започна и нашият приоритет винаги е бил да осигурим най-доброто изживяване за всички участници. Tennis Australia работи в тясно сътрудничество както с Федералния съд, така и с правителството на Виктория през последната година, за да се увери, че всичко е безопасно за играчите, професионалния щаб и феновете, що се отнася до коронавируса. Наясно сме, че последните събития бяха значително разсейване за всички и дълбоко съжаляваме за въздействието, което оказаха върху всички играчи. Винаги има поуки, които трябва да се научат и от най-лошите моменти. Австралия има страхотна тенис традиция и е прекрасно да видим как феновете аплодират най-добрите играчи в света и искаме фокусът да бъде върху това. Щастливи сме, че ни предстоят невероятни две седмици тенис", се казва в съобщението.

В същото време се появи информация и за сходен на случая на Джокович. Ръководителят на скандално известната мотогрупа "The Mongols" Тоби Мичъл също загуби обжалването за смяната на условията, при които може да присъства на Australian Open. Мичъл е бивш тенисист, който е играл на Откритото първенство на Австралия през 1997 и 1999 г., приключва с тениса година по-късно, а междувременно става президент на "монголите" за Австралия. 

- Без Джокович и Мичел Откритото първенство на Австралия ще бъде скучно тази година - каза лидерът на мотоциклетистите в Instagram, намеквайки за факта, че визата на Новак наскоро беше отменена и след това той беше депортиран обратно в Сърбия.
Мичъл беше осъден на два месеца затвор през декември, защото удари мъж в лицето два пъти по време на парти за рожден ден. Адвокатите веднага подадоха жалба, като твърдяха, че той само защитава приятелката си, а присъдата беше изменена на пробация при условие два месеца той да е трезвен и да не посещава официални събития като турнира в Мелбърн. Една от причините за тази забрана е полицейски доклад, в който се казва, че Мичъл е участвал в три нападения срещу граждани на митинги през последните 13 месеца и че всеки път е бил под влияние на алкохол. Той обжалва наложените санкции, но не успя да ги промени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт