Sony си постави цел - 7.6 млн. продажби на PlayStation 5 до март (ИНФОГРАФИКА)

Цената на конзолата е 499 долара

Компанията Sony, която разработва конзолата от ново поколение PlayStation 5, си постави амбициозна цел. Японската корпорация се надява да продаде над 7.6 млн. телевизионни игри до приключването на фискалната година, което е 31 март 2021-а. Това разкри “Financial Times”, цитирайки конферентен разговор на главния финансов директор Хироки Тотоки с инвеститори.

Както вече стана ясно, геймърската конзола ще бъде пусната на 12-ти ноември на пазарите в САЩ, Япония, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея. Цена е 499,99 долара. За останалия пазар PS5 ще бъде налична от 19 ноември. Това означава, че Sony има пет месеца на разположение, за да постигне поставената цел.

“Sony ще похарчи много пари, за да достави много единици от PlayStation 5 до САЩ, вероятно по въздух”, каза анализаторът от Ace Research Institute Хидеки Ясуда.

Конкурент на PS5 е Microsoft и техният очакван продукт Xbox Series X, чиято цена е идентична. Датата, на която американската компания пуска своята конзола, е 10 ноември, но предварителни заявки се приемат още от 22 септември.

Коментари

Задължително поле