Спортист продаде златния си медал, дари парите за болно момче

Двукратният световен и европейски шампион по муай-тай Севдалин Славов се раздели с един от златните си медали. Парите той преведе за благородна кауза - по сметката на болно момче, което се опитва да проходи.

"Продадохме го! Пореден страхотен жест от страна на спортист. Севдалин Славов дари златния си медал, спечелен именно в Тайланд! Отличието има голяма сантиментална стойност за нашия шампион, но въпреки това той реши да се раздели с него, като разбра за каузата ни. Сумата ще отиде в помощ на Емо Ангелов - момчето има нужда от средства за лечение, за да проходи!", съобщи организаторката на благотворителния базар Василена Шлишкова. Младата жена от години неуморно прави кампании в подкрепа на нуждаещи се.

Севдалин Славов стана световен шампион по муай-тай на Световното първенство в Тайланд през 2018. Шампионатът тогава се проведе в Банкок и събра бойци от цял свят. На финала в категория до 63.5 кг състезателят на старозагорския Спортен клуб "Сезан" надигра убедително представителят на Уругвай и грабна златното отличие.

Севдалин Славов тренира в СК "Сезан" от години. Възпитаник е на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Л. Байер" в Стара Загора. Той е европейски шампион и многократен републикански шампион, без загуба на професионалния ринг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България