Станимир Стоилов: Лудогорец е отбор, който може да накаже и най-малката грешка

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов обяви очакванията си за последния мач на тима за сезона в efbet Лига. 26-кратните шампиони ще се изправят срещу Лудогорец на "Герена" утре вечер.

"След дългите години, в които Лудогорец доминираше, имахме и ние шанса да спечелим два мача, които бяха важни за нас с оглед, че искахме да спечелим Купата, но това не значи, че сме по-добри и да се вкарваме в заблуда. Можем да показваме добри игри срещу водещите отбори, когато сме на максимално ниво, амбиция и дисциплина. На този етап имаме победи, защото бяхме максимално концентрирани и мотивирани. Лудогорец е отбор, който може да накаже и най-малката грешка. Ако се представим, както второто полувреме срещу Славия, Лудогорец няма да бъде толкова толерантен и можем да допуснем много голове в нашата врата.

Утре пак ще има подкрепа, а когато "Левски" играе пред своите фенове, винаги трябва да е на максимум. Най-важното е да завършим с добра игра. Да изиграем с настроение последния мач. Пред привържениците футболистите на "Левски" нямат право да играят под възможностите си.

Сонко е тук, прибра се, здрав е. Днес ще потренира малко, ако всичко е наред, ще вземе участие в мача. На Велтон вчера му правихме изследвания, няма да рискуваме и да го пускаме в игра. Той излезе по време на мача, няма такъв вълшебник да излезеш по средата и да играеш след три дни на максимални обороти. Не можем още да кажем точната контузия. Надявам се да го възстановим по най-добрия начин за началото на подготовката, той няма да пътува никъде, а ще остане тук да прави процедури.

Днес ще бъде първата тренировка след мач със "Славия". Ако нямаме допълнително проблеми, утре ще вземем решение за тактическата схема. Друг път се готвихме повече време, но сега така се получи. След финала е най-тежко, защото има една емоционална умора, затова искахме да не е в неделя, но никой не се съобразява с такива неща. Допълнителен стимул за нас ще бъдат привържениците. Винаги е добре да играеш с противник като Лудогорец, добра възможност за моите футболисти да покажат добра игра.

Имам по темата да кажа за интереса към "Левски", че от първия ден тръгнахме да обикаляме по България и да показваме нашите идеи. За нас най-важното е на 24-и да бъде обявено вече официално сдружението "Левски за левскарите", ако дойдат други предложения към клуба, естествено, че това няма да бъде отхвърлено. Има два важни фактора - привържениците и доброто представяне, което събужда интерес от много хора. За мен най-важното е "Левски на левскарите", каза Стоилов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ