Станимир Стоилов: На мача с Ботев (Пд) при всички положения ще има фенове на "Левски"

Tреньорът на "Левски" Станимир Стоилов даде пресконференция преди мача с Берое от 12-ия кръг на efbet Лига.

"Трудно мога да кажа в какво състояние е отборът. Имахме голям брой отсъстващи играчи, които бяха с националните си отбори. След пауза винаги съм под леко напрежение за това как ще стартираме. Не обичам тези паузи, защото 15 дни са голям период от време. Надявам се моите футболисти да осъзнават важността на мача. Това е най-важното нещо. Когато носиш екипа на "Левски", си задължен да играеш на максимум. Не приемам извиненията за националния отбор. За "Левски" всеки път трябва да се играе на максимално ниво. Имахме добра пауза откъм емоционална гледна точка, което понякога е нож с две остриета. Победихме ЦСКА и е нормално футболистите да живеят с положителни емоции. Време е обаче да мислим за мача с Берое.

Не можем да гадаем за толкова кратък период как ще изглежда Берое. Киров е доказал се треньор в българския шампионат. Под негово ръководство отборите играят атрактивен и атакуващ футбол. Стара Загора е футболен град. Ако си по-добър, ще победиш. Няма какво друго да иска треньор и футболистите освен да имаш добър противник, терен и публика. Повече ме притеснява представянето на моя отбор, защото две седмици почти нямахме възможност да бъдем заедно.

Ключът към победата във всички мачове е как се представя отборът в защита. Ако "Левски" не допуска елементарни грешки, в атака мисля, че можем да създадем проблеми на всеки отбор. Навсякъде имаме нужната подкрепа от нашите привърженици, няма нужда да говорим за домакинство или гостуване. Така ще бъде и в Стара Загора. Всичко зависи от представянето на нашите футболисти.

Ноа е във фаза, в която хем си мислим, че е близо до отбора, хем е твърде далеч. Всичко зависи от болката, която той има в глезена. Въпрос на време е да се завърне в отбора. Шеху тренира достатъчно през паузата, набира постепенно и физическа, и игрова форма. Не можем да гадаем в какво състояние е, защото и двете контроли бяха със съперници под нашето ниво. Той трябва да се готви да се включи максимално отговорно и агресивно и да си заслужи оценките на терена.

Бари ще се възстановява между 6 и 10 месеца. Съжаляваме, че той не може да помогне на отбора в момента. Поддържаме всекидневна връзка с него. Подкрепяме го от разстояние. Не трябва да търсим оправдания. Беше изключително полезен с динамиката и настроението в отбора. Трябва да се оправяме и без него, най-вероятно до края на спортно-състезателната годината.

Навлизаме в по-динамична фаза, няма големи паузи. Ще играем през 3-4 дни. Ще имаме достатъчно сгъстен календар, което е добре за футбола. Ще имаме възможност да показваме в какво състояние сме и доколко заслужаваме класирането си. Идеален период да набираме форма и да трупаме самочувствие и точки.

Около средата на ноември е последният мач, който е даден на този етап. Ние заявихме нашето желание да има поне 30-дневна пауза, защото националните лятото почиваха само 3-4 дни. По този начин играчите ще се възстановят физически.

Надявам се тази пауза да се отрази добре на отбори и първенства като нашите. По-страшно е, че февруари отново почваме, когато още нямаме терени и обстановка за футбол. Играем на замръзнали терени. Като ескимоси сме до края на март месец.

Всичко ще зависи от финансовите възможности, с които ще разполагаме. Имаме двама трима играчи, които с присъствието си могат да компенсират позицията централен нападател. Ивелин, Марин и Илиян ще се стараят на този етап. След Нова година всичко ще зависи от финансите, които имаме. Смятаме, че има несправедливо наказание, още повече, че мястото, където се намират играчите, е защитено. В крайна сметка пуснахме декларация, има хора, които да взимат решения. Нашата позиция е ясна - на мача с Ботев (Пд) при всички положения ще има фенове на "Левски". Трябва да се изчисти цялата истина. Имаме претенции, че нещата не са така, както са описани. Пейките са достатъчно защитени и не може да попадне нищо отзад, когато идва в гръб.

Всяка победа е ценна за нашия отбор. Всички отбори ще губим точки. Въпросът е ние да се развиваме. "Левски" трябва да играе гордо във всеки мач. Резултатите ги има и ги няма, така че това е най-малкото нещо, което ме вълнува", коментира Стоилов. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ