Стефка Костадинова: Важно е качеството, трябва да задържим добрите треньори в България с достойно заплащане

„Вярно е, за момента сме само с един медал. Да, вярно е, че сме с много малка делегация. Но ще кажа нещо банално - не е важна бройката, а качеството". Това заяви председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова на въпрос за представянето на българите на Токио 2020. ''Надявам се в последната седмица - очакваме от художествената гимнастика, от бокса, борбата, щангите... Спортистите сме длъжници на България. Дай боже, да ви зарадваме с българския химн", каза тя пред Би Ти Ви.
Костадинова посочи, че за нея плуването е най-голямата изненада. За пръв път от Сеул 1988 България има финалист – Йосиф Миладинов. Председателят на БОК поздрави Антоанета Костадинова за медала и призова спортистите да не се натоварват с очаквания.
Според нея един от проблемите в българския спорт е свързан със загубата на ценни кадри. "Всички наши големи специалисти поради слабо заплащане отидоха в чужбина и предадоха своя опит. Едно време ние ги учихме, а сега нашите специалисти работят навън. Може би треньорът, който кове талантите и прави спортиста, трябва да получава много по-голяма заплата, за да ги запазим в България".
Костадинова остана в България заради контузия в коляното. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена