Стилиян Петров критикува "Селтик" след загубата от "Рейнджър"

Легендата на "Селтик" Стилиян Петров се разграничи от мнението на своя бивш съотборник и настоящ мениджър на "детелините" Нийл Ленън след загубата от "Рейнджърс" с 0:1. Бившият вече футболист призна, че претенциите на шотландеца към главния рефер Боби Маден са неоснователни. Основните критики бяха за червения картон на Нир Битон след почивката при резултат 0:0.

"Иска ми се да застана зад Ленън и да го подкрепя, но не мога - анализира Стенли пред "Скай Спорт". - Казва, че е просто нарушение, но защо трябваше изобщо да бъде извършвано? Морелос излизаше един на един с вратаря, това бе чиста ситуация и заслужен червен картон. Битон трябваше да има по-добра позиция, но ми се струва, че и позицията на Аяер не бе най-правилната. Трябваше да бъде по-близо до Морелос и така нямаше да се налага Битон да извършва нарушение."

Поражението удари сериозно по амбициите на "Селтик" за десета поредна титла. "Детелините" вече изостават с внушителните 19 точки от "Рейнджърс" на Стивън Джерард, но имат и 3 двубоя по-малко, които дори и да бъдат взети, разликата ще остане чувствителна. 

Коментари

Задължително поле