Стоилов: Играчите да мислят само за представянето на терена

БУЛФОТО

Станимир Стоилов, старши треньорът на "Левски", призна, че ситуацията в клуба не бива да влияе на играчите. Той изрази мнение, че те трябва да мислят изцяло за случващото се на терена, тъй като всички други проблеми са решими. Опитният специалист даде пресконференция преди тежкото гостуване на "сините" в Кърджали.

"Арда" повиши нивото си през втория полусезон - обясни Стоилов. - Играе комбинативен и атакуващ футбол. Отбор, който прави впечатление с начина си на игра. За нас това е отлична възможност да покажем какво можем. Футболистите ще имат един добър тест преди дългата пауза. Очаквам да изиграят мача на максималните си възможности и да наложим нашата воля на терена.

За нашия отбор всеки отсъстващ играч е огромна загуба. Тези футболисти в атакуващ план при нас са малко. Имаме по-голяма конкуренция в линията на защитата, където даже не можем да натоварим равномерно всички защитници. Рано или късно ще дойде времето на всеки.

Комбинативният стил и индивидуалните качества на играчите преобладават в "Арда". Имат добра изчистена схема и постройка. По-важно е как нашият отбор ще играе. Искам моят отбор да играе на максимума от своите възможности.

Най-важно е отборът да затвърди победите. Не се вглеждам много в класирането. Когато "Левски" не е първи, не е много интересно за мен. Важно е да трупаме победи. Трите точки се явяват златни в тази сгъстена група от отбори. Трябва да се стремим към добра игра и победа. Очаквам привържениците отново да са на стадиона. Трябва да стигнем до края на възможностите си, за да спечелим. Иначе може да имаме проблем.

Футболистите трябва да мислят само за представянето на терена. Техен ангажимент е "Левски" да побеждава и да радват хората. Всички други проблеми са решими.

В линията на защитата трябва да играем всеки мач стабилно. От четиримата, които играят, трима са национали. С нивото, което искаме да достигаме, те трябва да се подобряват. Могат да играят още по-добре. Техните качества и класа са да играят с една степен по-високо от това, което показват в момента.

Имаме разговори с всеки играч - обясняваме му каква точно е истината. Клубът прави всичко възможно да задоволи интересите на играчите. Най-доброто нещо е, че отборът е млад. Играчите имат голям хоризонт пред себе си. Много често играчи отиват в Европа неготови и кариерата им приключва бързо с връщане назад. Аз като треньор трябва да направя всичко възможно тези играчи да са добре обучени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ