Стоилов иска по-силен „Левски“ в защита

БУЛФОТО

Четири поредни "сухи мрежи" за "Левски" не са достатъчни, за да впечатлят Станимир Стоилов. Треньорът на "сините" призна, че играта на тима в защита не се доближава и на 50% от възгледите му за представяне в дефанзивен план. За последно столичният гранд допусна гол срещу "Черно море" в самия край на октомври, сега предстои тежко домакинство на "Ботев" (Пд), последно за 2021-а.

„Ако трябва да съм честен, не повече от 50% играта в защита се доближава до това, което искам да виждам обясни Стоилов на брифинг преди двубоя с "Ботев" (Пд). - Прекалено лесно допускаме противника да достига до нашата защита. Атакуващите ни футболисти трябва повече да отнемат топката. В мача с „Царско село“ прекалено лесно ги допускахме до нашата линия на защитата. Естествено, след като искаме от защитници да изнасят топката от тях да започват комбинации, е нормално да изискваме от нападателите да отнемат топката. Всеки футболист трябва да участва и в двете фази на играта."

Опитният наставник по традиция се изказа ласкаво срещу предстоящия съперник: „Факт е, че "Ботев" през тази година показва много добри игри, с добра комбинативност. Отборът израстна много през последната година. Ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. Важно е ние как ще се представим. Важно е как ще се представим във фаза защита, защото "Ботев" играе комбинативен футбол. Ако ние се представим на максимума на възможностите си, ще победим. „Ботев" винаги е играл футбол. Минаха си през тяхната голгота. Вървят и в игрови план напред. Ние трябва да минем през тези неща."

„Държа всеки футболист да е на максимума във всеки мач. За мен най-важно е футболистите да искат да се учат, да спазват тактическата дисциплина, да правят това, което треньорите искаме от тях. Спазват и принципите на Левски, не виждам причина да се разделяме с тях”, допълни той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ