Стоилов преди финала: Има предстартова треска

Станимир Стоилов, старши треньорът на "Левски", призна за предстартова треска в тима му преди финала с ЦСКА. Опитният специалист призова за феърплей както на терена, така и на трибуните по време на съвместна пресконференция със своя колега от съперника Алън Пардю.

"Специално в мен от доста време има предстартова треска, но не само за купата, а за представянето на отбора по простата причина, че изоставахме. С оглед на това, че успяхме да стигнем до мач за трофей, нормално да има напрежение в играчите и у мен. Достатъчно съм участвал в такива двубои", обясни Стоилов.

"Повече притеснение имам относно това спрямо как ще изглеждаме на терена. ЦСКА има сериозен опит, само този сезон имат 12 двубоя в Европа, а също и опитен мениджър. Това дава предпоставка и ние да играем на върха на възможностите си."

По отношение на вратарския пост, където титуляр в турнира е Пламен Андреев, Стоилов обяви, че не е водил личен разговор с младия играч: "Не, не съм имал разговор с Пламен Андреев. Той е млад, но вече показа добри игри в предходните мачове. Наш кадър е, факт е, че двубоят е финал, но това е неговият път. Не знам дали Николай Михайлов му е давал наставления, това са техни разговори, но всякакви съвети сега могат да го разконцентрират."

А след това обясни и защо няма да промени решението си да залага на 17-годишния страж за финала: "Планът и идеите, които имам за „Левски“, ме карат да държа на Пламен Андреев да пази в този мач. След като съм казал, че младите ще пазят в турнира, не съм го направил, за да се правя на интересен. Преди години заложих на Михайлов за мач с „Оксер“, когато беше на възрастта на Андреев. Една победа или една загуба не е решаваща за нашето бъдеще. За разлика от много треньори, не мисля за собственото си място, а за клуба."

"Каквото имаше да кажа по темата, го казах. От днес натам трябва да говорим за футбол и футболен феърплей. Трите страни в това число и съдиите, да се обединим в името на футбола и да направим празник отново след 17 години."

"Още след ½-финалите казах, че няма какво повече да искам от финал „Левски“ – ЦСКА. Ако успеем да спечелим ще бъде поредна стъпчица в правилна посока. Силен отбор се гради в мачове като този."

"Трите двубоя до момента в шампионата ни дадоха различна информация. В първия заварих отбор, който трудно можеше да се противопостави на ЦСКА, но все пак го сторихме. Във втория нямаше много условия за игра заради лошото време. А в третия мач бях на трибуните, за което най-много съжалявам. Сега имам възможност да съм близо до тима, искам да видя стила на „Левски“ и най-накрая да вземем трофей", анализира още бившият селекционер. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ